Do wysokiego garnka wlej sok pomarańczowy, dodaj 50g cukru oraz skrobię kukurydzianą. Wszystko podgrzej na małym ogniu, przez 1 minutę dokładnie mieszając.
Masa musi być idealnie gładka, nie mogą być w niej grudki, konsystencja będzie bardzo gęsta. Przygotowaną masę przelewamy do foremki w kształcie babki.
Rozprowadzamy równomiernie. Wkładamy do lodówki, aby masa nie była gorąca.
Do przygotowania kokosowej warstwy, potrzebujemy: zimne mleko, wiórki kokosowe, cukier, cukier waniliowy oraz kasza manna. Wszystkie składniki umieszczamy w garnku, gotując na małym ogniu.
Dokładnie mieszamy masę przez około 1 minutę. Po zdjęciu z ognia dodajemy do białej masy masło, należy dokładnie wszystko wymieszać do uzyskania gładkiej masy.
Połowę kokosowej masy wlewamy na pomarańczową warstwę, należy ją równomiernie rozprowadzić.
Last Updated on 19 października 2022 by admin