Rozpuść żelatynę w kuchence mikrofalowej. Dodaj 2-3 łyżki śmietany do żelatyny i wymieszaj, a następnie ubijając mikserem, dodaj powstałą mieszaninę do reszty śmietany. Ubijaj aż uzyskasz gładką masę.
Przykryj formę folią spożywczą. Ułóż ciasto warstwowo: naprzemiennie cienką warstwę kawałków czekolady i warstwę śmietany. Ostatnia warstwa powinna być warstwą z herbatnikami.
Przykryj wierzch ciasta folią spożywczą i włóż do lodówki na noc.
Polewę do ciasta należy przygotować następnego dnia. Wymieszaj 50 g czekolady, 15 g masła i 2 łyżki mleka. Rozpuść mieszaninę w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej.
Polej ciasto i odstaw na 15 minut w temperaturze pokojowej.
Last Updated on 7 września 2022 by admin