Polej brzoskwinie skondensowanym mlekiem, a będziesz zaskoczona wynikiem: Prosty w przygotowaniu przepis.

Ciasto, które jest łatwe w przygotowaniu i zachwyci każdego. Niezwykle smaczne połączenie mleka skondensowanego i brzoskwini.

Składniki:

  • 350 g mąki pszennej
  • 160 g cukru pudru
  • 3 jajka
  • 150 ml oleju roślinnego
  • 250 ml mleka
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 395 g mleka skondensowanego
  • 450 g brzoskwiń
  • masło

Przygotowanie:

Dodaj jajka do dużej miski. Ubijamy je trzepaczką. Dodaj cukier i dobrze wymieszaj.

Następnie wlej olej i mleko. Ponownie dobrze wymieszaj.

Przesiej mąkę do mieszanki. Miksujemy razem.

Na koniec dodaj proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Delikatnie wymieszaj. Posmaruj blachę miękkim masłem.

Pokrojone brzoskwinie kładziemy na dnie talerza i polej skondensowanym mlekiem.

Ciasto nakładamy na skondensowane mleko. I wyrównujemy to równomiernie. Włóż ciasto do nagrzanego piekarnika. Piec 45 minut w temperaturze 200°C.

Poczekaj, aż ciasto ostygnie i możesz je podawać. Smacznego!