Gdy raz spróbujesz tego deseru, nie będziesz chciał robić kolejnego. Przepis na ciasto marmurkowe jest bardzo prosty, nie zajmie Ci dużo czasu i poradzą sobie z nim nawet osoby, które dopiero zaczynają przygodę z kuchnią.
Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym i solą. Do masy wlać olej i wymieszać. Następnie dodać mleko i ponownie wymieszać. W drugiej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i wlej wszystko do płynnej masy. Uwaga: Dodawaj suchą mieszankę do płynu partiami. Dzięki temu składniki lepiej się łączą, a w cieście nie tworzą się grudki.
Część przygotowanego ciasta przelać do drugiej miski, a do pozostałego ciasta dodać kakao i łyżkę rozpuszczonej kawy rozpuszczalnej. Lekkie ciasto wlać do natłuszczonej formy i posypać ciastem kakaowym. Wskazówka: Łyżką robimy ozdoby w cieście.
Last Updated on 2 lutego 2024 by admin