Ciasto milka jest idealnym ciastem deserowym. Sprawdzi się zarówno podczas większych wydarzeń, takich jak święta czy urodziny, ale również jako dodatek do niedzielnej kawy. Szybki czas przygotowania oraz niesamowicie słodki smak sprawią, że często zagości w waszych domach
Składniki:
Do wyrobienia ciasta:
Do nadzienia:
Przygotowanie:
Na początku parzymy filiżankę kawy rozpuszczalnej i czekamy, aż ostygnie. Resztę składników wsypujemy do dużego naczynia i ubijamy trzepaczką w celu uzyskania płynnej masy. Następnie całą masę wylewamy na blachę nasmarowaną tłuszczem oraz posypaną odrobiną mąki. Całe działanie jest proste i szybkie.
Nie trzeba dorzucać składników w określonej kolejności ani rozdzielać jajek. Ciasto pieczemy przez około 45 minut w 180 stopniach. Po wyciągnięciu i schłodzeniu ciasta dolewamy do niego wcześniej zaparzoną kawę i smarujemy konfiturą. Potem musimy już tylko przygotować masę czekoladową.
Last Updated on 19 stycznia 2023 by admin