Domowa mleczna kanapka – szybki przepis na niebiańską pyszność. Zajadam się nim prawie co tydzień
74 290
Mleko wlewamy do garnka i dodajemy do niego cukier. Podgrzewamy razem, nie doprowadzając do zagotowania. Odstawiamy na bok, aby lekko się schłodziło.
Do osobnego naczynia wkładamy margarynę i mleko w proszku. Ucieramy razem i dodajemy wcześniej przygotowane mleko z cukrem.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Składniki na polewę:
10 dag czekolady deserowej,
4 dag masła
Przygotowanie polewy:
Do małego garnuszka dodajemy czekoladę i masło. Następnie na wolnym ogniu roztapiamy oba składniki. Polewę należy wykonać na samym końcu aby bezpośrednio po roztopieniu przelać ją na ciasto.
Przygotowanie całości:
Przestudzony biszkopt przecinamy na pół.
Na jednej części rozsmarowujemy masę i przykrywamy drugą częścią biszkopta.