Ciasto owocowe dla leniwych gospodyń. Przygotuj w 10 minut i do piekarnika

Delikatne i puszyste ciasto, do przygotowania którego nie potrzebujesz wielu godzin spędzonych w kuchni. Jest proste w wykonaniu, a smakiem zachwyci z pewnością niejedną osobę.

Jako nadzienie możesz użyć dowolnego, ulubionego owocu. Dzięki temu, będziesz mogła za każdym razem stworzyć nowe ciasto, które pokochają Twoi domownicy. 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 150 ml mleka
  • 75 ml oleju
  • 180 g cukru
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 350 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 600 g owoców (polecam śliwki oraz truskawki)

Przygotowanie:

Do miski wbij jajka, cukier oraz szczyptę soli. Całość wymieszaj dokładnie za pomocą trzepaczki lub łyżki. Dodaj ciepłe mleko oraz olej i ponownie wymieszaj.

Do masy porcjami wsypuj mąkę oraz proszek do pieczenia. Ugniecione ciasto umieść we wcześniej przygotowanym naczyniu (wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj masłem).

Ulubione owoce pokrój w ćwiartki i ułóż na cieście. Ciasto piecz przez 40 min w temperaturze 180 stopni.

Gotowe ciasto możesz posypać cukrem pudrem. Gotowe. SMACZNEGO!