Pyszne ciasto – Proste w wykonaniu, smaczne i efektowne. Zakochacie się w tym cieście

Deser, który dziś chce Ci przedstawić jest soczysty, delikatny i niesamowicie pachnący kakao! Ciasto te zostało nazwane na cześć właściciela unikalnego barytonu, piosenkarza i aktora Paula Robesona.

Specyfika ciasta polega na tym, że jego czekoladowe ciasta symbolizują ciemny kolor skóry showmana, biały krem ​​- jego promienny uśmiech, a polewa na górze – loki piosenkarza!

Wskazówki dotyczące składników są bardzo ważne, w przypadku biszkoptów koniecznie nie można zastępować masła margaryną. Niezwykle ważne jest też stosowanie wysokiej jakości kakao : od tego zależy kolor ciasta i jego smak. Śmietana powinna być bardzo tłusta, aby krem ​​był gęsty i puszysty.

Należy pamiętać, że wszystkie składniki do przygotowania biszkoptów powinny mieć tę samą temperaturę – temperaturę pokojową. Ale śmietana powinna być wyjęta z lodówki dopiero przed rozpoczęciem ubijania.

Ciasto „Paul Robeson”

Składniki

  • Mąka pszenna 300 g
  • Kefir 250 ml
  • Cukier 200 g
  • Masło 80 g
  • Jajko 2 sztuki
  • Kakao 2 łyżki
  • Soda 1 łyżeczka
  • Cukier waniliowy 10 g
  • Śmietana kwaśna 600 g – 18%
  • Cukier puder 80 g
  • Orzechy włoskie 100 g

Przygotowanie: