Oto przepis na pyszne, delikatne ciasto z dodatkiem jednych z najlepszych i najpopularniejszych owoców, czyli z truskawkami. Ciasto jest bardzo miękkie oraz smaczne, jednocześnie wyjątkowo łatwe w przygotowaniu. Co więcej przepis można wykonać z innymi dowolnymi owocami.
Uwaga! podane składniki do proporcje podane na blachę o średnicy 20-24 cm.
W pierwszej kolejności ubij jajka z cukrem białym oraz cukrem waniliowym. Następnie dodaj mleko oraz olej roślinny. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie wsyp wszystkie sypkie składniki, czyli pszenną mąkę, proszek do pieczenia i wymieszaj dokładnie składniki, aż do momentu uzyskania jednolitej masy.
Następnie przelej ciasto na natłuszczone i posypaną delikatnie mąką blachę. Na koniec na cieście ułóż całe bądź przekrojone, umyte wcześniej truskawki. Ciasto należy piec przez oko o 35 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po wyjęciu ciasta z piekarnika można je dodatkowo udekorować cukrem pudrem.
Last Updated on 27 października 2021 by admin