Do przygotowania cukinii wystarczą:
Odkrawamy końce cukinii, a na jej powierzchni tworzymy delikatne rowki za pomocą widelca.
Następnie kroimy ją na pół i małe ok 2 cm kawałki.
W małej misce roztrzepujemy jajka, możemy dodać do nich sól i pieprz.
Pokrojoną cukinię wrzucamy do woreczka śniadaniowego i dodajemy do niej skrobię kukurydzianą i mąkę.
Całość potrząsamy tak, aby cukinia była cała w mące.
Można to wykonać również w plastikowym pudełku.
Cukinię przekładamy do miski i wlewamy do niej jajka.
Całość mieszamy. Na patelni rozgrzewamy około 2 cm oleju. Kawałki cukinii umieszczamy na oleju, tak aby się nie stykały.
Smażymy 5 minut z każdej strony. Gdy cukinia będzie zarumieniona, przekładamy ją do miski.
Sos sojowym mieszamy ze startym czosnkiem i polewamy nim cukinię. Na koniec posypujemy sezamem. Warto poczekać z jedzeniem, aż danie wystygnie!
Last Updated on 18 lipca 2022 by admin