Najpierw umyj cukinię i odetnij jej oba końce. Następnie pokrój warzywa na średniej wielkości „patyczki” o szerokości około jednego centymetra. Następnie włożyć warzywo do głębokiej miski, posól, dodaj zmiażdżony ząbek czosnku i odstaw na około piętnaście minut.
W międzyczasie ubij jajka w małej misce, dopraw je solą i pieprzem. Gdy jajka zostaną ubite, dodaj kefir i trochę mąki.
Po piętnastu minutach cukinia wypuści sok, odlej go. Następnie obtocz poklei kawałki cukinii najpierw w mące, następnie w przygotowanym cieście, a na koniec ponownie w mące. Połóż plastry cukinii na rozgrzanym oleju i piecz ze wszystkich stron na złoty kolor na małym ogniu.
Następnie smaż ją na rozgrzanym oleju roślinnym na złoty kolor. Gotowe kawałki ułóż na ręcznikach papierowych, aby pozbyć się nadmiaru oleju.
Last Updated on 19 lipca 2022 by admin