Po prostu wymieszaj, napełnij i masz przysmak na cały tydzień. Szybkie i chrupiące ślimaki cynamonowe bez drożdży i jajek.

Doskonałe, trwałe wypieki z szybkiego ciasta bez jajek.

To doskonałe ciasto do kawy lub herbaty. Te ślimaki nie zakwaszają się i można je również przygotować z nadzieniem makowym lub orzechowym.

Składniki:

  • 300 gramów mąki;
  • 120 gramów kefiru;
  • 100 gramów masła;
  • 90-100 gramów cukru;
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej;
  • 0,5 łyżeczki soli;

Nadzienie:

  • 30-50 gramów cukru do napełniania;
  • 1 łyżka cynamonu;
  • 30 do 50 gramów roztopionego masła.

Opcjonalnie:

  • Mak
  • Orzechy

Przygotowanie: