Opcjonalnie:
Najpierw pozwól żelatynie pęcznieć w zimnej wodzie. Teraz obieramy banany.
Idealnie nadaje się do pracy ze słodkimi dojrzałymi bananami. Twarożek wsypać do miski.
Podziel banany na mniejsze kawałki i dodaj je do twarogu. Miksujemy razem. Teraz rozpuszczamy żelatynę – możemy użyć mikrofali lub rozpuścić klasycznie na płomieniu.
Tylko uważaj, aby nie zagotować żelatyny. Teraz wlej żelatynę do mieszanki twarogowo-bananowej. Łączymy wszystko razem.
Jeśli uważasz, że mieszanka nie jest słodka, możesz użyć miodu, syropu z agawy lub innego alternatywnego słodzika. Ułóż miksturę w mniejszej misce. Wkładamy do lodówki na 3-4 godziny.
Następnie możesz udekorować według własnego gustu. Na przykład startą czekoladą.
Last Updated on 20 czerwca 2022 by admin