Przepis na krem doskonały – uniwersalny do wszystkich wypieków

Dziś zachęcam Was do skorzystania z przepisu na wspaniały krem, który doskonale komponuje się z babeczkami, ciastami i wypiekami wszelkiej maści.

Używam tego kremu już od dawna, a ostatnio zauważyłam, że robi prawdziwą furorę! Jego największą zaletą jest posmak przypominający lody, niczym te, którymi zajadaliśmy się w dzieciństwie. Pięknie pachnie i wyśmienicie smakuje! Latem wystarczy przełożyć nim dwa wafelki i orzeźwiający deser lodowy będzie gotowy po zastygnięciu!

Składniki:

  • 350 g śmietany,
  • 110 g masła,
  • 100 g cukru,
  • jajko,
  • 3 łyżki mąki pszennej,
  • 1,5 g cukru wanilinowego,
  • opcjonalnie biała czekolada.

Sposób przygotowania:

Masło wyjmij z lodówki i poczekaj, aż stanie się miękkie. W tym czasie połącz śmietanę z cukrem i jajkiem.

Do masy dodaj mąkę i wanilię i mieszaj, aż do zgęstnienia.

Masło ubij przy pomocy trzepaczki i połącz ze schłodzoną śmietaną.

Smak gotowego kremu można wzbogacić dodatkiem białej czekolady czy owoców.

Życzymy smacznego!