Tego typu ser można wykorzystać do robienia kanapek lub ciepłych, śniadaniowych bułek. Możesz także eksperymentować z nim, dodając do niego różnego rodzaju składniki.
Na przykład możesz zrobić ser z ziołami lub boczkiem. A także z papryką, kiełbasą lub grzybami. Wszystko zależy od Twojego gustu i wyobraźni. Jedno pozostanie niezmienne – ser jest po prostu pyszny!
Włóż twarożek do miski i ubij blenderem, aż będzie gładki. Następnie przenieś go na patelnię, dodaj jajko, sodę i sól, wszystko wymieszaj. Ważne! Patelnia musi być ze stali nierdzewnej.
Połóż patelnię na kuchence na małym ogniu i stale mieszaj ser. Doprowadź masę do stanu płynnego i dodaj masło. Ciągle mieszając, doprowadź mieszaninę do jednorodnego stanu i zagotuj. Następnie usuń z ognia.
Last Updated on 1 października 2024 by admin