Spróbuj szybko i smacznie ugotować pierś kurczaka .
Najważniejsza w tym przepisie jest technika gotowania, chociaż składniki są nie mniej ważne. Każdy z nich pomaga mięsu stać się miękkim i soczystym. Przede wszystkim natrzyj filet z kurczaka przyprawami i pozostaw na pół godziny.
Następnie usmaż pierś na rozgrzanej suchej patelni, aby przyrumienić mięso. Nie trzeba długo smażyć, wystarczy jedna minuta z każdej strony.
Kolejno musisz przygotować mieszankę, w której ugotujesz pierś. W rondlu wymieszaj wodę, sos sojowy, wino i cukier. Doprowadź do wrzenia i włóż pierś. Następnie ponownie zagotuj na największym ogniu i natychmiast go wyłącz.
Nie musisz gotować fileta, musisz uniknąć wręcz gotowania filetu. I nie bój się, że pierś będzie surowa, uwierz mi, będzie soczysta i delikatna!
Następnie przykryj garnek pokrywką i włóż do lodówki. Pierś będzie soczysta i delikatna, jeśli szybko schłodzi się w tej mieszaninie po obróbce cieplnej. Smacznego!
Ten japoński przepis trafił do mnie przez przypadek, ale, szczerze mówiąc, natychmiast się nim zachwyciłam. Nigdy nie próbowałam tak pysznej piersi. Wypróbuj, na pewno nie pożałujesz!
Last Updated on 30 listopada 2022 by admin