W każdym razie jest super szybkie, a jednocześnie świetne smakuje! Gotuję to szybkie i doskonałe danie od 30 lat, odziedziczyłam je po mamie. Możesz podawać kawałki mięsa z ryżem, ziemniakami, puree ziemniaczanym, a nawet z frytkami, to zależy od Ciebie 🙂
Dodatki:
Mięso myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym.
Dopraw solą, pieprzem i przyprawami. Najlepiej odstawić do lodówki na co najmniej 20 minut. Jeśli nie mamy czasu, od razu możemy pracować z mięsem.
Następnie mięso podsmażamy żwawo z obu stron na rozgrzanym oleju i zdejmujemy je z ognia. Na tym samym oleju smażymy drobno posiekaną cebulę i pieczarki, aż większość wody wyparuje. Następnie dodaj 300 ml wody i gotuj przez około 10 minut. Następnie wrzuć mięso na patelnię i gotuj wszystko razem przez około 10 minut.
Last Updated on 7 września 2023 by admin