Smakuje ono jak lody, a jego przygotowanie zajmuje dosłownie minutę. Na pewno pokochasz ten przepis i będziesz go często stosowała.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni Celsjusza. Rozbij jajka, oddziel żółtka od białek. Żółtka wrzuć do miski, dodaj cukier i ubijaj, aż uzyskasz pianę.
Czekoladę rozpuść w kuchence mikrofalowej. Dodaj mleko, masło, ekstrakt waniliowy i rozpuszczoną czekoladę. Dosyp przesianą mąkę, połączoną wcześniej z proszkiem do pieczenia. Mieszaj dokładnie całość, do momentu powstania lekkiego i miękkiego ciasta.
Natrzyj formę do pieczenia ciasta masłem i posyp ją bułką tartą. Następnie wlej do niej połowę ciasta i posyp pokruszonymi herbatnikami. Jeżeli chcesz – możesz je wymieszać z zawartością formy.
Dodaj pozostałą część ciasta i piecz całość przez około 45 minut.
Możesz sprawdzić, czy ciasto jest już upieczone, wkładając do jego wnętrza drewniany szpikulec. Jeżeli nie przykleja się ono do niego – możesz wyjąc je z piekarnika.
Last Updated on 24 lutego 2023 by admin