Fasolka i groszek jako dodatek do obiadu

Szczególnie taka, która dopiero co się ugotowało, i pyszna polewa wykonana z bułki tartej zmieszanej z roztopionym masłem na patelni. Jest to chyba najpiękniejsze z dań.

Oczywiście to wszystko jest uzależnione od przygotowań, oraz sposobu przyrządzenia poszczególnego posiłku, jednak bardzo wiele osób uważa, że jest to jeden z najwspanialszych obiadów, jakie tylko można dostać w środku lata.

Wiele dzieci uwielbia fasolkę szczególnie tę żółtą, gdyż wystarczy dodać odrobinę cukru, do wody, w której jest ona gotowana a zyskuje wspaniały słodkawy smak. Oczywiście zamiast fasolki można przygotować groszek zielony, który także jest bardzo dobrym obiadem.

Trzeba jednak pamiętać, że zwykle należy go gotować dłużej niż fasolkę, dlatego też jego przygotowania są zwykle bardziej pracochłonne. Groszek także można podawać z bułką tartą i również może być bardzo ciekawym posiłkiem obiadowym, wiele osób przygotowuje właśnie groszek, bądź też fasolkę jako dodatek do kartofli, dzięki czemu posiłek jest znacznie bardziej pożywny.

Jednak tego typu rzeczy trzeba lubić, tak więc bardzo ważne jest to by od pierwszych lat życia dziecka, przyzwyczajać je właśnie do tego rodzaju smaków. Można również mieszać je wrzucając do różnego typu zup, nawet sosów, pomysłów jest naprawdę bardzo wiele i można stworzyć niepowtarzalne swoje, bądź też zmodyfikować te, które już istnieją.