Boczek kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na odrobinie oleju w większym garnku. Następnie dorzucić cebulę pokrojoną w paski i na koniec żeberka wieprzowe pokrojone na mniejsze kawałki z odpowiednią ilością mięsa. Smażymy wszystko na dużym ogniu przez około 3 do 5 minut i mieszamy.
Marchewkę, czerwoną i zieloną paprykę, pieczarki, ostrą paprykę i czosnek kroimy na mniejsze kawałki i wszystko wrzucamy do garnka. Następnie przekrój pomidory i zetrzyj je na grubej tarce, pozostawiając jedynie skórkę, której nie używasz. Włóż pomidory do garnka, przykryj i gotuj wszystko na małym ogniu przez około 15 minut.
Następnie ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do garnka wraz z solą, pieprzem, papryką i rozmarynem. Dodać fasolę z puszki bez marynaty i zalać 1 litrem wody. Mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez 15 do 20 minut. Na koniec posiekać natkę pietruszki i koperek, dodać do zupy i podawać.
Last Updated on 3 lutego 2023 by admin