Wystarczy zmieszać miód, czosnek, musztardę: Przepis od szefa kuchni. Kotleciki z kurczaka zapiekane w musztardzie – raz dwa i gotowe.

Nigdy nie powiedziałabym, że coś zdrowego będzie smakować tak fantastycznie. Spróbuj, danie jest naprawdę pyszne i szybkie!

Potrzebujesz:

  •  1 podwójna pierś z kurczaka
  • 4 łyżki miodu
  • 4-5 łyżeczek musztardy
  • 5 ząbków czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • 300 g cukinii
  • 1 łyżka suszonego tymianku

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Przekrój na mniejsze kotlety i posól.

Miód wymieszaj z musztardą i posiekanym czosnkiem. Obtocz mięso w marynacie. Możesz odłożyć je do zamarynowania bądź przygotować od razu jeśli nie masz czasu. Mięso ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut.

Podawaj z cukinią, doprawioną solą oraz tymiankiem. Warzywo duś na patelni z odrobiną wody, aż będzie miękkie. Alternatywnie możesz podać mięso z sałatką ze świeżych warzyw. Życzę smacznego!