Gniazda mięsne „Kilimanjaro” – Moja rodzina była zachwycona tym daniem. Bardzo smaczne danie, koniecznie zapisz ten przepis.

Są dni, kiedy chcesz ugotować coś wyjątkowego. Tak po prostu, bez powodu. Dzisiaj  mnie naszła właśnie taka ochota, dlatego mam w planach przyrządzić wspaniałe i bardzo smaczne gniazda mięsne. Do nadzienia wybrałam puree ziemniaczane z serem. Moja rodzina będzie zachwycona!

Składniki:

  • 400 g mielonej wołowiny
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • 0,5 pęczka pietruszki
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 4 ziemniaki
  • 40 g masła
  • 50 ml mleka
  • 50 g twarogu
  • 0,3 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 300 ml wody
  • 30 g sera cheddar
  • koperek do smaku
  • 2,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego (mielonego)

Przygotowanie: