Te apetyczne i zachęcające kulki z mięsa z nadzieniem już niedługo stanął si ulubionym daniem całej twojej rodziny i nie tylko.
Wieprzowinę kroimy na 8-10 centymetrowych kawałków. Każdy z nich rozbijamy, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy, a następnie trzemy na tarce. Pieczarki i cebule dokładnie siekamy, a następnie podsmażamy na oleju słonecznikowym.
Całość doprawiamy solą i pieprzem. Kubki do herbaty wypełniamy mięsem. Do filiżanek wypełnionych wieprzowiną wkładamy podsmażone warzywa i starty na tarce ser, a następnie dociskamy, dodajemy kawałek masła oraz ziemniaki, ponownie dociskając do środka wszystkie składniki. Na koniec podnosimy brzegi mięsa i dokładnie przykrywamy nimi nadzienie.
Blachę do pieczenia wykładamy folią. Ostrożnie odwracamy nad nią nasze kubki, tak aby mięso znalazło się na folii. Po odwrócenie wszystkie kawałki smarujemy majonezem, a blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 45 minut, aż do zarumienienia wieprzowiny.
Last Updated on 29 sierpnia 2023 by admin