Baza: Na początek starannie ubij 7 białek. Następnie stopniowo dodawaj cukier, mąkę i wodę. Gdy masa stanie się jednorodna, przenieś ją do lekko natłuszczonej formy. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 160°C do uzyskania złotego odcienia (ok. 25 minut). Po wyjęciu, daj mu ostygnąć i polej przyrządzoną glazurą rumową.
Wnętrze: W głębokim naczyniu połącz żółtka z cukrem, mąką, skrobią i 100 ml mleka. Dodaj do tego gorące mleko i gotuj przez około 5 minut. Po schłodzeniu dodaj margarynę i mieszaj, aż powstanie gładki krem. Nałóż ten krem na wcześniej upieczoną bazę.
Ubij śmietanę zgodnie z instrukcją na opakowaniu i nałóż ją na wierzch ciasta. Na koniec posyp całość kawałkami czekolady. Smacznego!
Last Updated on 26 września 2023 by admin