Jabłka umyj, obierz ze skórki i pokrój na cienkie plastry. Rozgrzej patelnię i rozpuść na niej masło. Dodaj do niego cukier, wymieszaj. Po chwili wrzuć na patelni plastry jabłka, zamieszaj całość i podsmażaj przez około 10 minut. Jeśli lubisz korzenny smak, do podsmażonych jabłek możesz dodać szczyptę cynamonu.
W międzyczasie ubij jajka z cukrem na pianę. Wlej olej, zamieszaj. Następnie wsyp do miski przesianą mąkę z cukrem pudrem. Całość dokładnie wymieszaj.
Przygotowane w ten sposób ciasto wylej na patelnię, na której znajdują się jabłka. Rozprowadź je równomiernie i przykryj patelnię pokrywką. Piecz przez kilka minut, do suchego patyczka, a gdy ciasto jest upieczone z jednej strony, odwróć je przy pomocy talerza i pozostaw na patelni jeszcze na około 5 minut.
Last Updated on 29 listopada 2021 by admin