Pasta jajeczna jakiej nie znacie: Odkryj nowy przepis już dziś.

Przepisów na pastę jajeczną może być tysiące, ale i tak zawsze będziesz wracał tylko do tego.

Niezapomniany smak, idealne połączenie i proporcje – ten przepis zapadnie Ci na zawsze w pamięci. Najważniejsza rada co do tego przepisu – przygotuj od razu podwójną porcję, bo to będzie najlepsza pasta jajeczna jaką kiedykolwiek spróbujesz.

Składniki

  • 3 jajka na twardo
  • 75 g masła
  • pietruszka
  • 75 g szynki, pieczonego lub gotowanego kurczaka, salami
  • 25 ml mleka
  • 2 g soli
  • 35 g cebuli
  • 15 g musztardy pełnotłustej
  • 200 g topionego sera
  • opcjonalnie: zioła do smaku, marynowane marchewki, grzyby marynowane

Przygotowanie

Najpierw ugotuj jajka na twardo, a po ugotowaniu pokrój w drobną kostkę i przełóż miski. Do tej samej miski dodaj dowolne pokrojone cienko mięso.

Zmieszaj stopione masło z 200 g serka topionego, musztardą oraz mlekiem. Zamiast mleka możesz również użyć śmietanki. Dodaj powstały sos do pokrojonego mięsa i jajek.

Pokrój cebulkę w drobną kostkę i dodaj do całości. Przypraw pastę jajeczną do smaku – solą i ziołami. Pasta jajeczna najlepiej smakuje z chrupiącym, ciepłym pieczywem.

Grzyby, jak i marynowane marchewki idealnie się komponują z pastą jajeczną.

Sekret idealnego smaku tej pasty jajecznej tkwi w sosie, który ma w sobie eksplozję różnorakich smaków.

Spróbuj jak smakuje najlepsza pasta jajeczna na świecie.