Bardzo często do jajek dodawana jest cebula oraz pomidor, co sprawia, że ta potrawa ma znacznie słodszy smak. Jednak dla wielbicieli odrobiny pikanterii wystarczy dodać paprykę oraz odpowiednie przyprawy i również będzie bardzo smaczna.
Wiele osób przynajmniej raz w tygodniu je właśnie jajecznicę na śniadanie, gdyż uważają ją za bardzo pożywny posiłek, ponadto dostarcza ona organizmowi wielu niezbędnych produktów, które mają znaczący wpływ na przemianę materii, oraz samopoczucie.
Wiadomo, że by człowiek normalnie funkcjonował musi dostarczyć dzienną określoną ilość kalorii, i właśnie za pomocą jajecznicy można to zrobić. Jest to doskonały pomysł na każdy nowy dzień, a jednocześnie odpowiednia dawka kalorii by odpowiednio się odżywić.
Coraz więcej osób, szczególnie tych, które nie mają czasu na przygotowywanie posiłków robi sobie na śniadanie jajecznicę, gdyż jest to niezwykle prosty, szybki a co najważniejsze zdrowy posiłek, po którym będziemy mieli dużo sił, na długi czas.
Tak więc nawet, jeśli zwykle jemy na śniadanie kanapki, to warto to zmienić i przynajmniej raz w tygodniu przygotować jajecznicę.
Last Updated on 11 listopada 2019 by admin