Nadzienie:
Zetrzyj marchewki na drobnej tarce. Wlej odrobinę oleju na patelnię i dodaj masło. Następnie smaż przez chwilę, a potem duś pod przykryciem przez 15 minut.
Przełóż duszone marchewki do miski i pozostaw do ostygnięcia. Oddziel białka od żółtek, dodaj żółtka do marchwi, dodaj również czarny pieprz, wymieszaj. Białka włóż do osobnego pojemnika, posól i ubij na sztywno.
Dodawaj porcjami białka do masy marchwi, delikatnie mieszaj od góry do dołu. Przelej ciasto do foremki pokrytej papierem do pieczenia, wygładź szpatułką po całej blaszce.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 15 minut. Odstaw do ostygnięcia. Przygotuj nadzienie – do miski włóż starty ser, przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez i dobrze wymieszaj.
Gotowe nadzienie rozprowadź po marchewkowej bazie, zawiń w roladę i włóż do lodówki na 1 godzinę, po tym czasie wyjmij i pokrój na kawałki. Gotowe!
Last Updated on 14 grudnia 2022 by admin