Jak przechowywać świeży koperek bez zamrażania: metoda, której zawsze używam.

Ale koper w naszym regionie jest kochany nie tylko ze względu na jego zdrowotne właściwości, ale także ze względu na jego smak. Jest w stanie nadać aromatu i lepszego smaku potrawom z drobiu, mięsa i warzyw. Dlatego dziś chcę się podzielić z Tobą niesamowitą metodą, która pozwoli Ci przechowywać świeży koperek przez kilka miesięcy, nawet bez zamrażania.

1. Umyj i wysusz koperek. Nie powinien być mokry.

2. Umyj słoiki i wysusz je.

3. Utnij grube łodygi ziół resztę koperku włóż w słoiki.

4. Wstaw słoiki do lodówki.

Tak przygotowany koper można przechowywać w lodówce nawet przez 2–3 miesiące. Jeśli potrzebujesz ziół, wystarczy tylko otworzyć słoik.

Czytaj dalej