Przygotuj tą szybką przekąskę z kapusty i zaskocz swoich gości ciekawym smakiem. Jeszcze takiej nie jadłaś.

Chcesz przyrządzić szybkie, proste danie z kapusty o ciekawym smaku? Nie masz czasu aby spędzić połowę dnia w kuchni zawijając gołąbki? Wypróbuj tego!

Składniki:

  • 1 kg kapusty
  • 3 jaja
  • 3 łyżki oleju
  • 50 g bułki tartej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Kapustę pokrój na grube plastry. Zwróć uwagę aby nie usnąć głąba, który łączy liście. Gotuj ją w osolonej wodzie przez kilka minut, następnie odcedź.

W misce rozkłóć jajko, dodaj do niego sól i pieprz. Do drugiej miski wsyp bułkę tartą.  Przejdź do panierowania: zamaczaj kapustę dokładnie najpierw w jajku, później w bułce tartej i ponownie w jajku.

Na patelni rozgrzej olej. Teraz pozostaje tylko usmażyć nasze danie i cieszyć się wyjątkowym smakiem.

Pamiętaj, że kapusta jest zdrowa i warto urozmaicać dietę o to warzywo. Większość z nas kojarzy ją jednak z wyszukanymi daniami, wymagającymi czasu

i energii podczas przygotowania. Zupełnie niesłusznie, co udowadnia powyższy przepis!