Szybko i skutecznie. 5-dniowa dieta, którą polecił mi mój kardiolog – schudłam już 2 kilo.

Dzień 1:

Śniadanie – dowolny owoc (z wyjątkiem bananów i winogron) oraz odrobina jagód lub czarnych porzeczek.

Lunch – cała pomarańcza, jogurt naturalny oraz jedno gotowane jajko.

Obiad – dwa jajka gotowane, dwie grzanki, jedna miseczka sałaty lub ogórek, dwa pomidorki.

Dzień 2:

Śniadanie – dowolny owoc (z wyjątkiem bananów i winogron) oraz odrobina jagód lub czarnych porzeczek.

Lunch – cała pomarańcza, jogurt naturalny oraz jedno gotowane jajko.

Obiad – jedna grzanka, czerwone, gotowane mięso (około 125g), filiżanka kawy lub herbaty, koniecznie bez cukru oraz cała pomarańcza.

Dzień 3:

Śniadanie – dowolny owoc (z wyjątkiem bananów i winogron) oraz odrobina jagód lub czarnych porzeczek.

Lunch – cała pomarańcza, ogórek oraz gotowane jajko.

Obiad – czerwone, gotowane mięso (około 125g), grzanka oraz filiżanka herbaty lub kawy tak samo bez cukru.

Dzień 4:

Śniadanie – dowolny owoc (z wyjątkiem bananów i winogron) oraz odrobina jagód lub czarnych porzeczek.

Lunch – serek wiejski (około 125g), pomarańcza oraz grzanka.

Obiad – czerwone, gotowane mięso (około 125g), pomarańcza, filiżanka herbaty lub kawy bez dodatku cukru oraz grzanka.

Dzień 5:

Śniadanie – dowolny owoc (z wyjątkiem bananów i winogron) oraz odrobina jagód lub czarnych porzeczek.

Lunch – czerwone, gotowane mięso (tym razem około 200g), grzanka oraz jeden pomidor.

Obiad – ziemianki z fasolką szparagową oraz gotowane marchewki (około 200g).

Taką dietę należy stosować przez 5 dni, następnie konieczne jest zrobienie dwóch dni przerwy, a następnie ponownie można powrócić do stosowania diety. Wszystkie warzywa zawarte w diecie, należy gotować bez dodatku soli.

Czytaj dalej