Plasterki karkówki o grubości około 2 cm delikatnie poklepać po folii spożywczej i odciąć brzegi, aby nie zwijały się podczas smażenia.
Doprawić pieprzem, skropić olejem, natrzeć wszystko mięsem i chwilę odstawić. Rozgrzej masło razem z olejem na patelni, dodaj przyprawy i pozwól im pachnieć i uwolnić swój smak.
Dodaj plastry mięsa i smaż przez około 3 minuty na małym ogniu.
Następnie odwróć i smaż ponownie przez 3 minuty. Ponownie obrócić i ponownie wszystko smażyć po 3 minutach z każdej strony.
W międzyczasie na drugiej patelni rozgrzewamy olej, wkładamy przygotowane krążki cebulowe, w które ubijamy jajka. Lekko posolić jajka, przykryć pokrywką i odstawić do stężenia.
Podawaj na talerzu wyłożonym dowolnymi warzywami, polane upieczonym sokiem i posypane posiekanymi zielonymi ziołami.
Last Updated on 10 stycznia 2023 by admin