Przepisy kulinarne Krakowskie ciasto – Pierwszorzędne kruche ciasto przykryte lekką pianką. Każdy mnie pyta o ten przepis. Last updated paź 21, 2022 60 755 Pierwszorzędne kruche ciasto posypane owocami, przykryte lekką pianką i przełożone kremem budyniowym. Koniecznie wypróbuj ten znakomity przepis, by zachwycić rodzinę i znajomych przy stole. Do wykonania przepisu potrzebne będą następujące składniki: Na ciasto: mąka pszenna – 250 gramów masło – 100 gramów cukier – 50 gramów żółtko – 3 sztuki proszek do pieczenia – 1 łyżeczka Na krem: skrobia ziemniaczana – 1 łyżka mąka pszenna – 1 łyżka mleko – 1 szklanka (250 ml) żółtko – 1 sztuka masło – 100 gramów (ogrzane do temperatury pokojowej) cukier – 50 gramów 1 opakowanie cukru waniliowego Na piankę: białka z jajek – 4 sztuki cukier puder – 125 gramów skrobia ziemniaczana – pół łyżki Przygotuj także około 225 gramów mrożonych owoców (wybierz takie, które lubisz, na przykład maliny albo jagody). Wykonanie ciasta: WróćCzytaj dalej