Przepis przygotowany w dwóch wariantach. Pierwsza wersja polecana jest przez cukiernika, druga ma w składzie jedynie 2 produkty, jednak smak pozostaje przepyszny.
Składniki:
Przygotowanie:
Do miski teflonowej wlewamy śmietanę. Po dodaniu cukru należy produkty zagotować. Mieszaj gotujące się składniki aż do osiągnięcia 115 stopni. Ten proces powinien trwać od 5 do 7 minut. Zestaw miskę z ognia i dodaj kakao. Połącz składniki aż do uzyskania gładkiej masy.
Po upewnieniu się, że nie występują żadne grudki, dodaj masło i znowu wymieszaj. Odstaw masę do ostygnięcia. Najlepiej wstaw misę na noc do lodówki. Kolejnego dnia ubij zawartość misy. Krem jest gotowy. Możesz go użyć do dekorowania ciast lub klejenia.
Jest to często przygotowywany w domach krem, nawet jeśli nieznany pod tą nazwą.
Składniki:
Przygotowanie:
Uszykuj rondelek i wlej do środka śmietankę. Podgrzewając, dodaj posiekaną czekoladę. Rozpuszczaj czekoladę, mieszając.
Rób przerwy w mieszaniu, a kiedy zauważysz, że na bokach będą wytwarzać się bąbelki, ściągnij rondel z ognia. Ostudź całkowicie zawartość, wstaw do lodówki na minimum 12 godzin.
Last Updated on 19 stycznia 2023 by admin