To ciasto na zimno będziesz robić bardzo często, ponieważ jest nie tylko szybkie, ale i bardzo smaczne.
Najpierw przygotujemy biszkopty.
Dzielimy je na mniejsze kawałki i wykładamy warstwę do miski z wyższymi krawędziami.
Teraz polej kawałki biszkoptu jogurtem. Jeśli używasz jogurtu naturalnego, dosłódź go według własnych upodobań. Dobrze wymieszaj, aby połączyć jogurt i biszkopty.
Teraz kroimy owoce na mniejsze kawałki. Możesz również użyć dwóch rodzajów owoców. Przepis zawiera 700 g truskawek i 300 g malin. Jeśli owoc jest bardziej kwaśny, dosłodź go również do smaku cukrem pudrem.
Ostatnim składnikiem jest bita śmietana. Klasycznie ubijamy. Nie słodzę, ale jeśli lubisz słodsze, możesz dodać cukier podczas ubijania. Na owoce kładziemy bitą śmietanę, wygładzamy.
Last Updated on 20 czerwca 2022 by admin