Nie ma osoby której nie zasmakuje: Manna z miodem z patelni – Szybko i pysznie.

Jesteś fanem słodkości, ale nie masz talentu do przygotowywania skomplikowanych deserów? Ten przepis jest dla Ciebie! Szybka manna z miodem z patelni to idealne połączenie dla łasuchów, którzy nie mają czasu na pieczenie.

Składniki:

  • 6 łyżek kaszy manny,
  • 7 dużych jaj,
  • 5 łyżek płynnego miodu (najlepiej jasnego, np. wielokwiatowego),
  • 3 łyżki oleju roślinnego,
  • 10 g proszku do pieczenia,
  • szczypta soli.

Przygotowanie:

Ubić dokładnie jajka na gładką masę. Następnie dodać kaszę mannę i odstawić całość na 5 minut.

Do tak przygotowanej masy dolać olej roślinny i wsypać szczyptę soli. W tym czasie rozgrzać patelnię posmarowaną lekko olejem roślinnym. Do miski z masą dodać proszek do pieczenia i energicznie wymieszać, aby nie powstały grudki.

Gdy patelnia się nagrzeje, przelać całą zawartość naczynia na patelnię i smażyć ciasto pod przykryciem na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru.

Następnie ostrożnie odwrócić placek i ponownie smażyć – tym razem przez 3 minuty. Po zdjęciu z patelni polać miodem luz ulubionym syropem. Smacznego!