Wiśniowy Tort Marzeń – bez pieczenia, każdemu wyjdzie. Obłędny smak. Mój popisowy przepis

Tort marzeń dla każdego z nas może być zupełnie czymś innym ale jestem całkowicie przekonana, że ten każdemu przypadnie do gustu i będzie tym ulubionym.

Nie musi to być też koniecznie tort. Przedstawiony przepis można równie dobrze wykorzystać i wykonać jako zwykłe ciasto do kawy lub na jakeś przyjęcie.

Składniki:

  • 650-700 ml soku wiśniowego
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 sztuki budyniu
  • 2 szklanki marynowanych wiśnie w zalewie
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 350 g semoliny
  • 850 ml mleka
  • 500 ml 30% śmietany
  • 1/2 szklanki cukru

Przygotowanie:

Sok z wiśni podgrzej w garnku i następnie dodaj wiśnie w całości oraz semolinę. Gotuj przez około 3-5 minut, dopóki nie zgęstnieje. Po gotowaniu przelej na wysoką blachę. Poczekaj aż ostygnie i ułóż na nie biszkopty.

Przygotuj budynie tak jak jest napisane na opakowaniu przez producenta. Ciepły budyń wylej na ułożone biszkopty i poczekaj aż całość ostygnie. Śmietanę 30% z cukrem ubij na sztywno i przełóż je na ciasto.

Wiśnie można zastąpić jakimikolwiek owocami, które akurat mamy w kuchni albo jakie uwielbiamy. Z każdymi owocami nasz tort będzie smakować wyśmienicie.

Życzę smacznego!