W tym przepisie prezentujemy wyjątkowy sposób na upieczenie szarlotki, która zachwyci każdego już od pierwszego kęsa!
Zacznij od rozgrzania piekarnika. Jabłka obierz oraz wykrój z nich rdzenie. Tak przygotowane drobno pokrój. Dodaj sok z cytryny, zamieszaj.
Teraz pora na przygotowanie ciasta. Do zmiękczonego masła dodaj cukier (kryształ oraz puder). Wsyp sól i zamieszaj. Mieszając, dodawaj kolejno jajka.
Do tak przygotowanej masy wsyp mąkę. Ciasto zagnieć, dodaj jabłka, po czym wymieszaj składniki aż do uzyskania jednolitej masy.
Przygotuj blachę i połóż na niej papier do pieczenia pokryty oliwą. Następnie wyłóż na nią ciasto i piecz od 20 do 30 minut (temperatura – 180 stopni). Co jakiś czas sprawdzaj, czy masa już się upiekła.
Last Updated on 8 października 2020 by admin