Wlej wodę do miski, dodaj sos sojowy, sól, przyprawy i sok z połowy cytryny. Dobrze wymieszaj. Umyj mięso i przenieś do torby. Wlej tam również marynatę, uwolnij z torby całe powietrze i ostrożnie zawiąż. Umieść torbę w innej torbie i w misce. Włóż do lodówki na 1 dzień.
W tym czasie mięso musisz obrócić kilka razy, aby było całkowicie nasycone marynatą. Po wyznaczonym czasie wyjmij mięso i owiń je dobrze nitką. Przenieś je na folię do pieczenia i szczelnie owiń lub włóż do rękawa do pieczenia.
Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piecz przez 2,5 godziny. Wyjmij przygotowane mięso i pozostaw w folii do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Znów włóż je do lodówki na całą noc. Rano wyjmij mięso z folii, usuń nitki, pokrój na kawałki i podawaj do stołu! Smacznego!
Last Updated on 7 października 2024 by admin