Teraz sprawdź, czy mięso jest ugotowane. Można to zrobić poprzez nacięcie mięsa. W ugotowanym mięsie wypłynie przezroczysty płyn. Gdy mięso będzie w środku czerwone, znaczy że trzeba jeszcze trochę je pogotować. W misce wymieszaj wodę z olejem i sokiem z cytryny (lub limonki). Dodaj ocet balsamiczny, przyprawy, sól oraz cukier.
Obierz cebulę. Pokrój ją w bardzo cienkie plasterki lub półplasterki. Mięso wyjmij z wody i pokrój w plastry średniej grubości. W dużej misce układaj mięso z cebulą naprzemiennie. Wszystko zalej wcześniej przygotowaną marynatą i przykryj folią spożywczą. Wstaw mięso do lodówki na co najmniej cztery godziny albo najlepiej na całą noc.
Co godzinę przekładaj mięso tak, aby na pewno marynata dotarła do każdego kawałka. Jeśli marynujesz mięso całą noc, to możesz przekładać je tylko przez cztery pierwsze godziny.
Last Updated on 29 sierpnia 2022 by admin