Ten przepis jest oryginalny, ponieważ wraz ze składnikami przynosi unikalną metodę przygotowania mieszanych klopsików z mięsa, sera i ziemniaków, które można przechowywać w zamrażarce przez prawie nieograniczony czas.
Pokrój piersi z kurczaka na bardzo cienkie paski ostrym nożem, pokrój je w małe kostki i umieść w głębokiej misce. To konsystencja pomiędzy mięsem mielonym a klasycznym makaronem w plastrach. Posyp mięso w misce solą i mielonym czarnym pieprzem.
Ser i obrane surowe ziemniaki zetrzeć na grubej tarce i dodać do miski z mięsem. Składniki dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotuj zamykane torebki do zamrażania, włóż do każdej kilka garści mieszanki i uformuj z nich cienkie placki, które można łatwo układać w stosy. Następnie włóż je do zamrażarki, gdzie możesz je tak przechowywać przez kilka lat.
Jeśli następnie musisz przygotować superszybki przysmak, rozetnij torebkę foliową, wyjmij z niej mięso i pokrój je na prostokątne porcje, które obtaczasz najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Rozgrzej trochę oleju na patelni i smaż każdą zawijaną porcję na małym lub średnim ogniu, aż uzyskasz złoty kolor z obu stron.
Niech smażony sznycel odsączy się na talerzu z kilkoma warstwami ręczników papierowych i podawaj natychmiast, podczas gdy ser pięknie się rozciąga. Polecamy użyć ketchupu, tataru lub innego ulubionego zimnego sosu i ewentualnie chipsów ziemniaczanych.
Last Updated on 20 stycznia 2023 by admin