Nadziewana bagietka – Idealna na przyjęcia. Gdy tylko goście ją posmakują, będą chcieli dokładkę.

Dzisiaj przygotujemy prostą i smaczną przekąskę – nadziewaną bagietkę. Ta szybka przekąska jest idealna na każdą okazję, a przygotowanie zajmuje tylko chwilę. Zaczynajmy!

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 100 g szynki (pokrojonej w kostkę)
  • 1/2 ogórka (pokrojonego w drobną kostkę)
  • 1/2 papryki (pokrojonej w drobną kostkę)
  • 100 g sera (starty)
  • 150 g serka śmietankowego

Przygotowanie:

  1. W dużej misce wymieszaj pokrojoną szynkę, ogórek, paprykę, starty ser i serek śmietankowy. Dobrze wymieszaj, aby powstała jednolita masa.
  2. Odetnij końcówki bagietki i wydrąż jej środek, aby zrobić miejsce na nadzienie.
  3. Napełnij bagietkę przygotowaną masą, dokładnie dociskając farsz, aby dobrze wypełnił wnętrze.
  4. Zawiń bagietkę w folię spożywczą i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby smaki się przegryzły, a przekąska stężała.
  5. Po schłodzeniu wyjmij bagietkę z lodówki, pokrój na plastry i podawaj jako smaczną przekąskę na przyjęcia, pikniki lub na co dzień.

Smacznego! Ta nadziewana bagietka to szybka i smaczna przekąska, którą z pewnością polubicie.