Gdy już ich skosztujesz nie będziesz mógł przestać jeść: Z jednego ciasta francuskiego zrobisz całą miskę tych pysznych paluszków.

Wyczaruj tę prostą, szybką i smaczną przekąskę, od której goście nie będą mogli się oderwać.

Wszystko, czego potrzebujesz do tych pysznych paluszków, to ciasto francuskie i kilka dostępnych składników.

Surowe paluszki z pietruszką

Składniki:

  • 400 g ciasta francuskiego
  • 25 g koncentratu pomidorowego
  • 200 g startego sera
  • 20 g pietruszki
  • oregano
  • 1 jajko
  • stopione masło

Przygotowanie:

Arkusz ciasta francuskiego rozkładamy na blacie i posmaruj koncentratem pomidorowym.

Posyp oregano, startym serem, posiekaną natką pietruszki. Przykryj drugim arkuszem ciasta francuskiego.

Pokrój w pasy i posmaruj roztopionym masłem.

Aby paluszki nie tylko dobrze smakowały, ale również ładnie wyglądały, wykonamy następujące czynności… Kładziemy dwa paluchy jeden na drugim. W środku mocno dociskamy je patyczkiem, a następnie przekręcamy.

Połóż paluszki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj ubitym jajkiem.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180°C przez około 25 minut.

Wszystko gotowe. Życzymy smacznego!