Ich przygotowanie jest proste i wymaga użycia tylko 3 głównych składników.
Mięso płuczemy, oczyszczamy, kroimy na plastry i tłuczemy tłuczkiem do mięsa. Doprawiamy do smaku z obu stron.
Przyprawione mięso odkładamy do lodówki na 30-40 min, przykrywamy je uprzednio folią spożywczą. W czasie kiedy mięso będzie nabierało aromatu, przygotowujemy ser, ścierając go na tarce o grubych oczkach.
Od ogórków odkrawamy końce, następnie kroimy w 4 cienkie plasterki. Wyjmujemy mięso z lodówki, rozkładamy na czystym blacie, kładziemy na krawędzi mięsa plaster ogórka i zawijamy.
W ten sposób przygotujemy wszystkie porcje, które układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy olejem.
Pieczemy około 40 min w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia, roladki posypujemy startym serem i pieczemy do roztopienia się sera.
Gotowe roladki możemy podawać samodzielnie posypane serem albo z dodatkami takimi jak frytki czy surówki.
Last Updated on 9 czerwca 2021 by admin