Wkłada do nich jeden niezwykły składnik. Jak sama mówi, ten składnik odpowiada za to, że bułeczki są miękkie i puszyste.
A jako cukierniczka, która przez całe życie utrzymywała się z tej pracy, jest prawdziwym znawcą słodkich wypieków. Jeśli chcesz wypróbować nowy przepis, zdecydowanie wybierz ten – na pewno będziesz do niego wracać.
Drożdże robimy z mleka, drożdży i łyżeczki cukru. Pozostałe składniki włożyć do miski, dodać drożdże. Dobrze zagniataj, aż ciasto się nie klei.
Lekko oprószyć powierzchnię mąką i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce. Następnie łyżką wycinamy małe kawałki. Napełniamy je farszem.
Zamykamy dobrze i zaokrąglamy. Ułóż je obok siebie na dobrze natłuszczonej blasze do pieczenia. Niech jeszcze chwilę wyrośnie.
Następnie posmaruj każdą bułkę roztopionym masłem. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze około 170°C (w zależności od piekarnika), aż bułeczki będą złociste.
Po upieczeniu dodać cukier. Ciasto można zrobić w domowej piekarni.
Last Updated on 23 lutego 2023 by admin