To sprawdzony przepis babci, z którego korzystam od lat. Jeden ze składników zmienia w tym powszechnie znanym daniu dosłownie wszystko! Dzięki temu przepisowi możesz zapomnieć o wyciekającym nadzieniu i trudnościach z przewróceniem ciasta na drugą stronę.
Jak przygotować znakomite babcine naleśniki? To dziecinnie proste! Na początku należy dokładnie ubić jajka z z cukrem (zwykłym i wanilinowym) oraz solą. Do mieszanki należy dodać mleko i olej, a następnie dobrze wymieszać.
Kolejny krok to wymieszanie skrobi w gorącej wodzie – właśnie ten składnik zagwarantuje, że naleśnikowe ciasto będzie idealnie elastyczne i trwałe. Miksturę łączymy z przygotowaną wcześniej masą, na koniec dodając już tylko mąkę. Ważne, by nakładać ją partiami, tak, by uniknąć powstawania grudek.
Last Updated on 23 sierpnia 2022 by admin