Jem te naleśniki codziennie i chudnę. Dietetyczne naleśniki z cukinią wygrywają w moim domu

Choć cukinię najczęściej jemy latem, łatwo ją kupić w marketach całym rokiem. To lekki i niskokaloryczny dodatek do wielu dań. Dziś zrobimy z cukinii pyszne i dietetyczne naleśniki.

To pyszna propozycja nie tylko na śniadanie, ale takie naleśniki warto zabrać także do pracy czy na letni piknik w parku. Świetnie sprawdzą się także na kolację, podane z dipem na bazie jogurtu naturalnego powodują, że nie musimy się martwić o dodatkowego kilogramy.

Jakie właściwości ma cukinia?

  • To produkt dietetyczny z małą zawartością kalorii.
  • Cukinia to w 95 procentach woda.
  • Uważana jest za dietetyczne warzywo, które zapewnia sytość przez długi czas.

Co nam będzie potrzebne?

  1. 800 g cukinii
  2. 2 jajka
  3. szklanka mleka
  4. półtorej szklanki mąki
  5. pęczka pietruszki
  6. 2 łyżki oleju
  7. łyżeczka soli

Jak zrobić naleśniki z cukinią?