Kolejnym krokiem jest dodanie przesianej mąki. Mieszamy całość, aż ciasto będzie gładkie. Do miski z ciastem dodajemy startą cukinię oraz posiekane zioła i dwie łyżki oleju. Wszystko należy wymieszać do gładkiej masy.
Następnie rozgrzewamy patelnię i rozprowadzamy ciasto. Patelni nie smarujemy olejem, ponieważ wcześniej dodaliśmy ją do ciasta. Naleśniki smażymy po obu stronach na złocisty kolor.
Tak usmażone naleśniki będą szczególnie rewelacyjne z sosem czosnkowym.
Do małej salaterki przekładamy gęstą śmietanę lub jogurt grecki, następnie dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Jeżeli używamy majonezu, możemy dodać łyżeczkę. Do sosu dodajemy kilka szczypt suszonego czosnku lub dwa starte ząbki.
Takie naleśniki świetnie sprawdzą się także dla niejadków. Wystarczy polać je odrobiną miodu, a diametralnie zmieni się ich smak. Mali wielbiciele słodyczy na pewno będą zadowoleni.
Last Updated on 30 sierpnia 2022 by admin