Naleśniki majonezowe z wanilią – Znikają ze stołu w kilka chwil. Sprawdzony przepis.

Naleśniki majonezowe z wanilią – procedura przygotowania

Przygotuj naleśniki trochę inaczej. Naleśniki majonezowe charakteryzują się oryginalnym smakiem i pięknym złocistym kolorem, który przyciąga wzrok od pierwszego wejrzenia. Wypróbuj prostą procedurę, z którą poradzą sobie nawet zupełnie początkujący.

Składniki

  • jajka – 2 szt
  • majonez – 2 łyżki
  • cukier – 2 łyżki
  • wanilina – ½ łyżeczki
  • proszek do pieczenia – 10 g
  • sól – ½ łyżeczki
  • olej roślinny – 2 łyżki
  • woda – 500 ml
  • mąka – 9 łyżek

Przygotowanie

W misce wymieszaj jajka z majonezem, następnie dodaj cukier, wanilinę, proszek do pieczenia, wodę i wszystko wymieszaj.

Następnie wmieszaj mąkę do mieszanki, a następnie olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i powstałą masę wylać na rozgrzaną patelnię wysmarowaną tłuszczem. Smażyć naleśniki z majonezem na złoty kolor z każdej strony, około 2 minut. Wskazówka: Gotowe naleśniki świetnie smakują same, ale można je też wypełnić ulubionym dżemem lub np. Nutellą.

Smacznego!