Bajecznie pyszna napoleonka w 15 minut – wychodzi zawsze, smakuje każdemu

Pyszna napoleonka w 15 minut bez pieczenia! Zobaczysz! Zasmakuje każdemu!

Napoleonka jest ciastem, które nie wymaga pieczenia. Ciasto jest robione na krakersach z pysznym budyniowym kremem!

Napoleonkę wykonuje się w ekspresowym tempie! Ciasto zawsze wychodzi dobre i smakuje każdemu!

Składniki:

  • forma (24×28 cm)
  • mleko (1 litr)
  • masło (200 gram)
  • cukier waniliowy (2 opakowania)
  • cukier (3/4 szklanki)
  • mąka pszenna (1 szklanka)
  • żółtka (4 sztuki)
  • budyń waniliowy (1 opakowanie)
  • cukier puder (lekko oprószyć)
  • krakersy (około 250 gram)

Przygotowanie:

Na początku należy wlać 500 ml mleka do miski i dodać do niego mąkę, żółtka oraz cukier waniliowy. Mieszankę trzeba dokładnie wymieszać, aby nie powstały grudki. Resztę mleka należy zagotować z cukrem, cukrem waniliowym oraz masłem.

Na wrzące mleko wylewamy niewielkim strumieniem wcześniej przygotowaną mieszaninę. Wszystko mieszamy, pilnując, aby się nie przypaliło do czasu zgęstnienia. Następnie wykładamy blaszkę papierem do pieczenia. Na spodzie blaszki układamy warstwę krakersów.

Potem wylewamy ciepły krem i przykrywamy go kolejną warstwą krakersów. Ciasto umieszczamy w lodówce. Przed podaniem napoleonkę oprószamy cukrem pudrem. Smacznego!